sunnuntai 21. elokuuta 2011

Löytö

Poikkesimpa taasen paikallisella kirppiksellä. Silmäni osuivat oitis tähän kaunottareen.
 Tytär oli mennyt menojaan ja meikäläinen jäi yksin raahaamaan komuuttia. 
Yksi nainen neuvoi nokkakärryjen olevan tiskin luona, mutta miten olisi käynyt, jos olisin kaapistani irti päästänyt?
Jo laatikoita kokeillessani selkäni taakse kerääntyi porukkaa, ostoaikeissa luulisin, sillä tällä hinnalla tämä olisi mennyt oitis!
Tytärkin ilmaantui paikalle ja yhteistuumin saatiin kannettua kaappi kassalle. 
Seuraava ongelma olikin kaapin vienti kotiin. Ukko-kulta ei suostunut tulemaan hakemaan ja omaan autooni kaappi olisikin mahtunut, mutta mutta... 
En ollutkaan liikkeellä omalla autolla vaan peltikorjaamon vara-autolla. Omani vein torstaina konepellin vaihtoon siinä ilmenneen maalinkupruilun vuoksi. Sekin projekti kesti vuoden.Olivat unohtaneet paperini pöydälle ja nyt takuuseen menevä konepelti ei välttämättä menekkään takuuseen, mutta lasku ei tule minulle, vaan se maksaa, joka teki mokan!
Koska teen vuorotyötä, peltikorjaaja lupasi minulle muutaman päivän ajaksi vara-auton. Yllätys oli SUURI, kun liikkeen pihassa odotti tällainen jätti. Minä, pieni nainen olisin tullut toimeen vaikka Citikan C2:lla, mutta minkäs teet? Seuraava yllätys olikin, kun istahdin ratin taakse - automaattivaihteinen. Pakko oli palata autoliikkeeseen ja tiedustella mikäs se pakki olikaan, kun olen viimeksi ajanut automaattivaihteista autoa 20 vuotta sitten. Eihän siinä mitään, kun oli vaihteiston kirjaimet selvitetty, niin sitten mentiin!
Omavastuu vaan on niin suuri, että hiukan karttelen ruuhkaisia parkkipaikkoja, tuon Mersun kokoa on näin äkkisilleen vaikeampi arvioida kuin oman pienen auton kokoa, mutta mikäs sillä on ajella, vaikka mittarissa onkin jo 350 000 kilometriä. 
Ukko-kulta oli ihastuksissaan!

Kaappiin ja sen saamiseksi kotiin, jouduin jättämään tyttären kirppikselle vahtiin ja ajamaan kotiin hakemaan ukko-kullan autoa (johon ei itselläni ajokortti riitä, mutta hätähän ei lue lakia!???) 
Kaappia oltiin kuulemma urakalla käyty katsomassa siinä tyttäreni odotellessa kuljetuskalustoa!