perjantai 20. elokuuta 2010

Rakennuspuuhia

Nukkekodin rakentaminen on alkanut. Ihan kaikkia osia en ole vielä maalannut, mutta päätinpä kasata ne osat, jotka jo valmiina odottavat.
Heti törmäsin ongelmaan. Olohuone on kovin pieni... Ajattelin kaventaa porrastasannetta ja pätkäistä väliseinän, jotta olohuone avautuu portaisiin. Ei kai tuo hölmöltä näytä, sillä alhaallahan on eteinen, joka saakin olla isompi ja seuraavissa kerroksissa tuo huone on vain portaille???

Lisäksi ilmeni ongelma portaikossa olevan levähdystasanteen kanssa. Suunnittelija ei vissiin ole ihan loppuun asti ajatellut, sillä kaidetta ei saa millään asennettua hyvin sekä ylös- että alas meneviin portaisiin. Se oli toinen syy kaventaa porrashuoneita, mutta nyt se ongelma jää tuonne alakertaan. Jospa se selvenisi sitten kun portaiden kiinnitys on ajankohtaista.
Luulen, että joudun talon purkamaan vielä kappaleiksi kunhan tapetointi alkaa, mutta näin pääsen hahmottamaan mitä muutoksia pohjaratkaisu vaatii.

Tosiaan lomakin tuossa loppui, ja parin vajaan työpäivän jälkeen olikin jo aika taas pitää vapaata. Helppoa kuin heinänteko ;) No, viikonloppu sitten painetaankin hommia eikä ensi viikkokaan ole niitä herkullisempia, 9 tunnin päiviä... Ja keskiviikkona tapaan kirurgin!