sunnuntai 23. elokuuta 2009

Unelmointia

Tilasin summamutikassa tällaisen kirjan - Inred och dekorera ljust & lantligt (shabby chic, slitet charmigt, nytt och nött). Ja oho, sehän osoittautuikin löydöksi. Kirja on ruotsinkielinen, mutta kuvat ovat ihania. Kirjan on koonnut Anna Örnberg. "Ja siitähän se ajatus sitten lähti... TAAS!" sanoisi armas mieheni!
Tähän lautasideaan tartuin heti. Tuli nimittäin käytyä TAAS Lauran kaupassa Vääksyssä muutaman työkaverin kanssa. Iskin heti silmäni vanhoihin lautasiin. Nyt vaan pitäisi uskaltautua porailemaan niihin reikiä... Olisihan se ihan kivaa säilyttää nämä näinkin, mutta nämä lautaset ovat kuin lumihiutaleita ja kohta olisi niiden aika... Laura kertoi näiden lautasten olevan 1920-30 luvuilta. Uskallanko siis tarttua poraan???Käkikelloa olen halunnut aina ja kun tämän kuvan näin, niin haluan sitä aina vaan enemmän. Tällaisena valkoisena tuo kello olisikin kauniimpi kuin ruskeana!
Mutta tässä tuleekin sitten asia, joka on saanut minut raapimaan pääni verelle. Vanhan ruskean huonekalun maalaaminen valkoiseksi. Tässä kirjassa kun kaikki on valkoista ja valoisaa, kuten myös monissa blogeissa, joita seurailen... Itselläni on vanhoja huonekaluja ja jos haluaisin kotiini tällaisen tunnelman kuin tämän kirjan kuvissa, niin mielestäni kaikki olisi maalattava valkoiseksi. Vaan kun siihen en pysty!!! Miksen löydä samanlaista tunnelmaa luovia kuvia tummilla huonekaluilla vai eikö niistä synny tunnelmaa ollenkaan? Tätä asiaa pureskelen ja pähkäilen...
Ja sitten oli joku stailannut eteisemme ;) Aivan samanlaista, eikö? Mutta kyllä tuo valkoinen tekee ihmeitä!
Mitä jos meidänkin portaikosta poistettaisiin kaiteet? Ja maalattaisiin seinät ja mahdollisesti askelmatkin valkoisiksi?
Siinäpä taas miettimistä!
Ja sitten tätä bling blingiä, jota rakastan!

Lauran kaupasta löytyy paljon erilaisia timantteja. Tässä suosikki bling blingini! Näitä ostan kyllä lisää seuraavalla vierailulla Vääksyssä!!!
Ja viimeisenä Huuto.net huutoni. Ihania vanhoja valokuvia. Parasta olisi, jos nämä ihmiset olisivat sukuani, mutta äiti ei taitaisi tykätä, jos alkaisin askartelemaan suvun kuvista kaikenlaista...