maanantai 1. helmikuuta 2010

Maanantaiden maanantai!

Ihanasti alkoi tämäkin vapaapäiväni. Suunnitelmissa oli viedä lapset kouluun ja siitä sujuvasti liikenteeseen. Aikomuksena oli hakea Lidlistä kissoille uusi raapimapuu ja poiketa Kärkkäiselläkin hakemassa seinälle kynttilälaatikko.

Se siitä suunnitelmasta kun vietin aikaani Facebookissa "tomaattiviljelmälläni" niin yks kaks poks. Tietokone toimii, mutta netti ei. Seuraavaksi kuuluu karjuntaa olohuoneesta, ettei valot eikä telkkarikaan toimi. Mitä ihmettä??? Makuuhuoneessa palaa valo, keittiössä toimii melkein kaikki muu, muttei valot eikä astianpesukone, jonka olin tietysti juuri laittanut päälle. Kodinhoitohuoneessa ei toimi pesukone, joka sekin oli juuri laitettu käyntiin. Eipä se auttanut kuin tutkailla sulakkeita, kaikki ok. Siinä jo alkoi käpy palamaan ja soitin ukko-kullalle, jotta mitäs nyt. Eipä tuokaan mitään keksinyt, juoksin autotallissa tarkkailemassa mikä siellä toimii ja mikä ei, sillä huolenaiheena oli autotallin lämmitys, sillä siellä sijaitsee vesimittari, joka ei saa jäätyä.

Ei auttanut muu kuin soitella sähköyhtiöön. Siellä mies tuumaili mitähän meidän kannattaisi tehdä, sillä jos vika on meidän talossa, meiltä laskutetaan käynnistä. No, eihän siinä auttanut muu kuin pyytää miestä paikalle.

Sähkäri sitten tuli ja katsasti sähkökaapin ja yhden sulakkeen takaa tuli outoja lukuja. Epäilys oli, että meidän pihalla olisi maakaapeli mennyt kovan pakkasen ja lauhtumisen vuoksi rikki. Halpaa lystiä!!! Vielä sähkäri kävi tarkistamassa laitoksen kaapin ja hupsista, sepä olikin vika siellä tai siis jossain kauempana, ettei ollutkaan meidän ongelmamme vaan muutaman naapurinkin ongelma.

Ei siinä sitten kauaa mennytkään, kun vika korjaantui, vaikka asentaja vähän veikkaili tilanteen jatkuvan pidempäänkin. Siinäpä sitten saatoin huoletta lähteä kaupoille.

Olin Kärkkäisellä kassalla, kun tuli puhelu, että sohvankorjaaja olisi tulossa. Eilen totesimme uuden tai siis vajaa vuoden vanhan sohvan olevan rikki. Nopeasti polkaisin kotiin ja otin korjaajan vastaan. Mies katseli ja totesi, et se olis sitten tässä. Käykäähän kaupassa katsastamassa uusi sohva tämän tilalle... Kiitokset voin antaa SuomiSoffalle tästä palvelusta, sillä yhtään ei tarvinnut korottaa ääntä vaan kaikki sujui mallikkaasti. Ja paljon on puljua parjattu, mutta itse olen kyllä tyytyväinen asioiden hoitumiseen. Kop Kop...

Illalla otan ukko-kullan matkaani ja esitän hänelle hivenen kalliimpaa sohvaa... Ja ehkä kangaskin saa olla vielä parempi ;)

Nyt odotan soittoa Expertiltä, että 3. kerran huollossa oleva digiboxi olisi valmis! Ja esitänpä kysymyksen, jotta mihinkä minä sitä 7 miljoonaa olisin tarvinnut???

Uusi sohva ostettu... Olipa kummaa, kun värivaihtoehdoista oli lopetettu melkein kaikki vaaleat sävyt. Lumivalkoista olis löytynyt, mut eipä sellaista uskalla, oli kangas vaikka kuinka hyvin puhdistettavaa! Viikolla 9 pitäis olla toimitus, kuvaillaan sitten ja tuumitaan kuinka metsään meni valinta!