sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Huh hellettä!


Rakastan koristeomenapuun kukkia! Ja nyt, jänisvaurioista huolimatta puumme kukkivat näyttävästi. Olipa pieni mehiläinenkin eksynyt kuvaan.


Asetelmia on tullut tehtyä pihaan jos jonkinlaista. Näitä ruukkuja kaipailisin lisää, muttei niitä enää taida mistään saada. Tiimari myi näitä jokunen vuosi sitten edullisesti varastomyymälässään.


Kirsikkapuutkin reunustaavat pihatietämme ja ovat aivan täynnä kukkia. Taitaa tänä vuonna olla satoakin tulossa. Viime vuonna taisi puut tehdä yhteensä alle 10 kirsikkaa.


Kukkapenkin tämän hetkinen tilanne tässä. Särkynytsydän kasvattaa kokoaan ja jalkoihin näyttää jäävän unikot...


Pionien puolella on tilavampaa, mutta muutaman vuoden kuluttua tämäkin nurkkaus tulee olemaan täynnä upeita pioneja!


Tosiaan hellettä on 29 astetta. Olen istuttanut amppelikukkia ja uuden omenapuun yhden kuolleen tilalle. Todennäköisesti 2 omenapuuta ja 2 koristeomenapuuta selvisivät jänöjen hyökkäyksestä, mutta kaikki pienin puu kuoli. Nyt sen tilalle ollaan saatu uusi puu ja vahingosta viisastuneena jokainen puu saa syksyllä jonkinlaisen runkosuojauksen. Vaahterakin, sillä se on syöty niin, ettei korkeat oksat tee ollenkaan lehtiä, vaan tyvestä lähtee uutta kasvua pukkaantumaan. Kunhan ilta hämärtää, alkaa ankara kukkien juotto! Ja Japanintatar pitäisi saada maahan, en vaan ole vielä keksinyt paikkaa. Samoin Japaninvaahtera pitäisi saada ruukkuun!