tiistai 25. toukokuuta 2010

Puhkun ja puhallan

Eilen käväisin taas sairaalassa, nyt puhaltelemassa tötteröön. Samat testit kuin ilmeisesti astmaa epäillessä tehdään. Nyt kartoitetaan meikäläisen uniapneaa. Mukaani sain ranteeseen ja sormeen kiinnitettävän pienen laitteen, joka mittaa veren happipitoisuutta ja pulssia yöllä.

Tietysti tänään mulla oli aamuvuoro ja se ihan aikainen, joten herätys oli klo 3.45. Menin ajoissa nukkumaan, vaikka laite käynnistyikin vasta klo 22. Hiukan se puristi sormea ja kyllä tuota yritti varoakin kun vaihtoi asentoa ja meikäläinenhän vaihtaa asentoa useamman kerran yössä.

Tänään minulla oli sitten sairaalassa laitteen palautus ja lääkäri aika heti perään.
Olin hiukan etuajassa ja kun olin istunut n. 40 minuuttia odotushuoneessa, alkoi levottomat jalat riivaamaan. Odotushuone oli täynnä ihmisiä enkä kehdannut lähteä käytävälle ravaamaan edestakaisin vaan purin hammasta yhteen ja toivoin lääkärin tulevan pian. Onneksi herra tohtori sitten pian tulikin ja pääsin piinastani.

Laitteen analysointi oli tuonut tuloksen. Lisätutkimuksia tarvitaan, sillä käyrät eivät olleet tasaisia vaan toisinaan heittelivät kovasti. Vielä ei diagnoosia voida antaa, mutta uusi tutkimus on tulossa. Henkilökunnan vähyyden vuoksi aika menee n. puolen vuoden päähän.

Onneksi vaiva ei ole kuoleman vakava, ellen kuristu hoitona käytettävään happiletkuun!

Kotiin tullessani sairaalasta oli tullut kirje. "Valitettavasti kirurgin aikanne 1.9. on täytynyt peruuttaa. Uusi aikanne on 25.8." Mitäs valittamista tässä on, olenhan taas lähempänä erästä etappia!